Защо българите все по-често почиват в Турция?В помощ на всички българи, които се колебаят къде да се състои техният летен отдих, направихме тази статия, за да покажем предимствата на почивката в Турция. Оказва се, че има много добри положителни качества, за които едва ли всички от вас са знаели до този момент насам.

Що се отнася до разстоянието, без съмнение някои любими части от Турция са доста по-далеч от тези при които ще отидете на екскурзия в Гърция, но пък за хората, които не се притесняват от далечните пътувания и искат нещо по-различно и интересно, това е истински плюс.

Според множество проведени анкети и изследвания сред туристите, за разлика от почивката в България, в Турция обслужването е в пъти по-добро и напреднало. Това дори се е превърнало в тяхна запазена марка и огромно предимство пред останалите държави, избирани за отдих, като екскурзия в Тайланд, например, където то никак не е развито. В южната ни съседка получавате вежливо и мило отношение, както и много безплатни храни и удобства.

Храната в тази мюсюлманска страна без съмнение също е фаворит на нейните посетители. Точно както на почивка в Италия, така и там на масата обичат да слагат поне две тестени ястия, заради които можеш да си изядеш пръстите от кеф. Обикновено това са различни хлебчета поръсени със сусам и баница. Ако някога сте ходили на екскурзия в Испания, със сигурност сте опитвали традиционния им чурос. Нещо много подобно са турските десерти – сладкиши, които са обилно напоени със захарен сироп. Такива са толумбите и баклавата. Заради тяхната религия, ако отидете на почивка в Дубай, например, е много трудно да намерите свинско, тъй като те не ядат подобно мазно месо. За сметка на това обаче може да се насладите на великолепни основни ястия, направени от телешко, пилешко и говеждо месо, и те определено са по-леки и здравословни.