Учителка счупи ръка на ученик с пръчка

Учителка счупи ръка на ученик с пръчка


Според директора на учебното заведение става въпрос за случаен инцидент, а не за умишлено насилие.

Родителите на петокласник от Хасково сигнализираха медиите, че преди седмица детето им е станало жертва на насилие от страна на учител. Според тях преподавателката е ударила сина им с дръжка от метла, като ударът е причинил счупване на дясната ръка на детето.

В интервю за БТВ директорът на училището отрича случилото се да е нарочно. Според него става въпрос за нелеп инцидент, и че всъщност учителката е ударила с пръчка чина, като в последствие тя е рикоширала в ръката на детето. Според родителите на петокласника Огнян, обаче, това не е истина, тъй като пред тях преподавателката е обяснила по друг начин случилото се.

Въпреки че отрича вината на преподавателката, директорът я е уволнил, а освен това е изгорил и пръчката с която е станал инцидента. Освен това е свикал извънредна родителска среща. На наея част от родителите, се се обявили в подкрепа на провинилата се преподавателка, като според тях тя не е направила нищо нарочно.

Родителите на Огнян допълниха, че те подготвят съдебен иск срещу учителката. Освен това са сезирали РИО в град Хасково, който от своя страна извършва проверка в учебното заведение, тъй като според пострадалото дете и други преподаватели в училището използват подобни възпитателни методи.