Ранобудните студенти от Благоевград вече със свободен достъп до сградата.

Ранобудните студенти от Благоевград вече със свободен достъп до сградата.


Това стана ясно снощи от публикация на страницата им във facebook.

От вчера студентите които протестират срещу правителството на Пламен Орешарски вече могат да напускат сградата без да се притесняват, че няма да бъдат допуснати обратно. Нека ви припомним, че преди два дни ви съобщихме за това, че студенти окупатори напуснали сградата не бяха допуснати и това доведе до напрежение между тях и ръководтвото на университета издло заповедта.

Публикуваме в неподправен вариант съобщението на ранобудните студенти:

„Победихме!!!!!Упоритостта, твърдите позиции и истината ни извоюваха свободата!!! Вече можем спокойно да излизаме и влизаме в ЮЗУ.Коледно чудо за окупаторите!!!! От свое име и от името на моите колеги, БЛАГОДАРЯ горещо на всички преподаватели и граждани, които ни подкрепиха! Ако не бяхте вие, нямаше да оцелеем!!!! Благодаря ви от сърце!!! Благодаря горещо и на нашите колеги от СУ, които ни оказаха подкрепа и бяха готови да протестират заради и нас и да се борят за нашата свобода!! Благодаря ви колеги – доказахте, че българските студенти са единни и няма да допуснем да бъдем тормозени, репресирани и обиждани !!!! Благодаря ви на всички вас- ние искаме едно и също и се борим за това на всяка цена!!!!

И едно обръщение към всички мои приятели,към всички българи – НЕ СЕ БОЙТЕ ДА ЗАЯВИТЕ ГРАЖДАНСКАТА СИ ПОЗИЦИЯ И ДА ЗАЩИТИТЕ ПРАВАТА СИ!!!!С целеустременост, упоритост и постоянство целите се постигат!!!!!!! И да не забравя разбира се да се обърна и към Кабинета Орешарски – от мое име и от името на цяла България – ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!!!!!“