Поправителна сесия на ДЗИ 2013: Български език и литература

Поправителна сесия на ДЗИ 2013: Български език и литература


Днес 4866 ученици се явяват на поправителна матура по български език и литература. Те трябва да положат изпита днес, защото не са се явили на майската сесия или не са постигнали добри резултати и са получили слаб 2.

Теста беше генериран в 05:45 на 29 август в присъствието на медии и родители. Тои беше генериран чрез случаен избор измужду 8 модула по 4 варианта и 30 формулировки с по 41 въпроса.

Матурата започна нормално 8:00 във всички училища в страната. Провеждането на изпита за зрелостниците е преминало почти безпроблено навсякъде.

Оценяването на матурите ще става по същата скала която беше използване и на държавните зрелостни изпити през месец май.

Изпитните работи на учениците явили се на поправка на държавния зрелостен изпит трябва да бъдат проверени до десети септември, а резултатите ще бъдат ясни най много 3 дни по-късно.

ИЗПИТНА ТЕМА: тема, ключ.

Утре(30.08.2013) ще се проведе и поправката на втората задължителна матура, като този път учениците сами избират предмета на който се явяват. Изпит утре ще положат 8955 зрелостници, като тенденцията около половината от учениците да се явяват на матура по география се запазва. За утре заявления за държавен зрелостен изпит по география и икономика са подали 4750 ученици. 2007 зрелостници пък ще се явят на матура по Биология. Изненадващо, 1242 пък са заявилите желание да положат изпит по предметите изучавани във филосовския цикъл.

Изпитните теми ще бъдат изтеглени в 07:00 часа на 30.08, а матурата ще започне час по-късно.