Окупацията в СУ падна.Новата окупация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ издържа само 3 дни. Всички студенти които се бяха затворили в сградата на ректората на учебното заведение са я освободили днес рано сутринта. Полицията пък е записала личните данни на всички които са били в сградата до последно.

До падането на окупацията се стигна, след като стана ясно, че има много административни срокове които трябва да се спазят и това може да доведе до загуба на европейски средства предвидени за университета. Освен това в петък трябва да бъдат изплатени заплатите на всички служители на учебното заведение.

Студентите са или убедени да напуснат сградата от свои преподаватели, които не веднъж са изразявали подкрепа за предишната и тази окупация, но са обяснили на студентите, че трябва да се допуска поне администрацията на университета, тъй като има много проекти за довършване, както и други административни дела. Течащата в момента изпитна сесия, пък допълнително е наклонила везните в полза на прекратяването на окупацията.

Ректорът на „Алма матер“, пък обяви, че е било крайно време протестиращите да напуснат университета, тъй като темите за диалог с тях са се изчерпали, а и те са отказали да разговарят с ръководството на университета. „При първата окупация ръководителите бяха доста по-интелигентни, имаше разбиране за проблемите на обществото и университета. Очаквам отговорните власти да си свършат работата“, завърши той.