МОН по-близо до гражданите.

МОН по-близо до гражданите.


МОН стартира своя страница в социалната мрежа фуейсбук. Това стана ясно на 30 март при пресконференция на министерството.

Всъщност от МОН са стартирали профила си още на 10 март, или поне тогава е била първата публикация която са направили от министерството. Към момента страницата има 2610 харесвания.

Страницата ще съдържа информация за събития от областта на образованието и инициативи, които се случват с подкрепата на МОН. Освен това ще се публикуват и интервюта със специалисти от МОН.

Освен да информират по-лесно гражданите за новостите от областта на образованието, от просветното министерство се надяват и да получават по-добраобратна връзка от гражданите, кото ще имат възможност да коментират публикациите и да оставят своето мнение на страницата, като всякао от тях ще бъде прочетено.

За разлика от много други социални профили на държавни учреждения, за чиято поддръжка се заплащат големи суми на външни фирми, страницата на МОН ще се поддържа от служителите на министерсвото и от специално избрани студенти отличници.

И вие можете да харесате страницата от тук: МОН

А ако желаете да харесате страницата на obrazovani.info можете да го направите от ТУК