Как да учим дълго време без да се уморим?

Как да учим дълго време без да се уморим?


Имате тежък изпит или тест, а не знаете почти нищо и ви се налага да го назубрите за една нощ? Трудно, но не невъзможно. Има няколко основни правила, които да използвате, когато имате намерението да учите дълго.

 

Първо, трябва да знаете, че ще се изморите да учите постоянно. Това е най-голямото ви препятствие и в следващите редове, ще ви дадем няколко съвета как да превъзмогнете това затруднение.

Първо, не бързайте. Вярно имате няколко часа или нощ, но ако мислите, че ще бързате и ще научите всичко на едно изречение, няма да стане. Все едно да претоварвате машина. Тъпчете я, тъпчете и накрая нищо няма да стане или резултата, ще е никакъв.

Давайте си време да осмислите нещата. Когато прочетете изречението, отделете му няколко секунди да вложите смисъл в него или дори да го прочетете пак ако се налага. Опитайте се самите вие да разберете какво е написано, а не само да го назубрите наизуст. Ако можете това, значи натам, ще е много лесно.

От време на време е добре да сменяте малко мисленето си. Например спрете за малко, огледайте се или дори се загледайте навън (без телевизия). Отидете до кухнята, направете си плодов fresh или чай. Както в горните редове, не се опитвайте да претъпквате мозъка си да асимилира прекалено много информация. Докато си почивате, мислете за това, което сте научили до сега. След като цялата тази картинка сте я свършили, е време пак да залегнете над уроците.

Похапвайте или пийте нещо. Дръжте устата си в движение, защото това ще накара мозъка ви да мисли и какво да прави с нея.

Основното нещо при ученето дълго време, без да се преуморите е, да не се претоварвате и да карате мозъка ви да асимилира повече от колкото може. Ако спазвате тези няколко правила, гарантирано, ще можете да учите и цял ден.