Декорация с ТАПЕТИПри избора на тапети, е много важно те да са в съответствие с темата на интериора, за да направите дома си по-привлекателен.

Досадно белите стени, с малко фешън тапети много лесно ще станат една интересна част от вашия апартамент или къща. Ако по някаква случайност имате намерение да обновите дома си в близко бъдеще, ще ви дадем някои съвети за избора на тапети, които трябва да се вземат под внимание, за да постигнете най-добър ефект.

Внимателно изберете вида на тапета

Още в началото – изберете тапет, който да включва любимите ви цветове. Например, ако любимия ви цвят е зелен, ще изберете тапети с природни или абстрактни мотиви, където зеленото е доминиращо. В магазините днес е пълно с интересни мотиви и дизайни,остава само да решите кой е най-добрия за вашия дом.

Изберете стая, в която да го сложите

Това е много важен момент, защото ще промените доста мястото, в което поставяте тапети. Много от стаите в дома имат свои собствени характеристики и различни функции, следователно -специфични нужди, когато става въпрос за тяхната украса. Така например, в банята си рядко ще видите тапет, защото те не залепват за влажни стени. Но в хола мястото е идеално за целта.

Просторна стая

Противоречието между стени и тапети с твърде много контраст между тях е нещо, което трябва да се избягва на всяка цена. Ако имате намерение да сложите тапет в стая с малка площ, много е важно да изберете най-подходящия дизайн – тапети с хоризонтални линии, а не такива, които имат шахматни мотиви, тъй като така стаята ще изглежда още по-малка. Дизайна на тапета по никакъв начин не трябва да бъде доминиращ, за да не са стените толкова претъпкани. За създаване на топло и удобно място, можете да използвате по-тъмни, топли кафяви оттенъци.

Избор на проект

Избирайки подходящ дизайн на тапета, стаята, в която ги слагате ще изглежда много по-привлекателна. Разбира се, може да стане по-зле, ако не сте се погрижили за всички детайли и те не отиват на тапета. За избор на мотив в стаята, трябва да се вземе предвид, независимо от неговия размер, функцията която изпълнява. Така например, в спалнята не трябва да използвате силни и големи проекти, тъй като те ще нарушат вашето спокойствие. Вашият космически тапет с деликатни мотиви в пастелни или ярки цветове ще бъде идеалният избор.

Изборът на цвят за тапета определено е най-лесната стъпка от всички. На пръв поглед е просто и маловажно, но цвета на стените играе много важна роля за атмосферата в стаята. Ако вземем спалнята например, тя изисква цвят, който се свързва със спокойствие и релакс- там са идеални приятните нюанси на синьото и зеленото.

Внимателно изберете вида на тапета

Препоръчително е, там, където се движат голям брой хора, да не използвате тапети, защото е трудно да се поддържат. В коридорите, например, е много по-добре да сложите неутрален тапет от тъканни материи, защото те са много по-лесни за поддръжка от тези, които са в ярки цветове.

Източник: Всичко за ремонта ZID KO