Държавната администрация търси над 1500 стажанти

Държавната администрация търси над 1500 стажанти


До няколко дни ще бъде публикувана информация за всички 1572 места стажанти по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2014 г. Това ще бъде трето издание на програмата, като предните две бяха много успешни. Очаква се рекорден интерес от страна на студентите, за това и са разкрити над 470 места повече, спрямо предходното издание на програмата.

В Програмата ще могат да участват всички студенти, които се обучават в страната или чужбина без значение от степента, формата на обучението или курса.

Основната цел е, участниците да могат да придобият нови умения за работа в реална работна среда. Стажовете ще бъдат едномесечни, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2014 г. Единственият им минус е че са неплатени.

Предлагат се стажове в 40 професионални направления като най-търсените от страна на администрацията с най-много обявени стажантски позиции са:
Икономика 507
Администрация и управление 225
Право 178
Архитектура, строителство и геодезия 98
Информатика и компютърни науки 72
Социални дейности 66

Повече информация за предлаганите стажове, както и условията за кандидатстване може да откриете в официалната страница на програмата: http://staj.government.bg