Здравословните котешки храниНамирането на здравословната храна за котки, не е толкова трудно, колкото изглежда, особено когато сте добре запознати с неговите основи. Прочетете следната публикация, за да разберете коя е най-здравословната храна за котки.

Трудностите идват от различни фактори. Както от неотдавнашното изтегляне на храни за домашни любимци от пазара, така и придирчивите хранителните навици на котките. Намирането на най-добрата храна за котки винаги е било огромно изпитание за собствениците на котки. Повечето от собствениците на домашна котка трябва да се справят с голяма топка от козина, която отказва да се движи и бавно покачва теглото като резултат от неправилното хранене. Да не забравяме и многобройните здравословни проблеми като бъбречни и чернодробни проблеми, свързани с неподходящата храна. За да се избегне всичко това, е наложително да се намери идеалното хранене за вашата котка.

Изборът на най-добрия вариант се състои от удачен подбор на сухи храни, консерви и домашно приготвена храна за котки. Преди да преминем към най-добрите варианти за храни за котката, нека първо да разберем повече за храненето на котката.

  1. Котките са строго месоядни, което означава, че те се нуждаят от животински протеини, умерено количество мазнини и минимални въглехидрати, за да се задоволят техните хранителни нужди.
  2. За разлика от кучетата, котките не могат да използват енергията, получена от въглехидрати. Техните енергийни изисквания са изпълняват от глюкозата, която се освобождава от животинските протеини, които те консумират.
  3. Котките също се нуждаят от основни хранителни вещества като витамини, аминокиселини, минерали като калций и фосфор, както и мазнини, като омега-3 мастни киселини.
  4. Ако котката страда от някои хранителни алергии или заболявания като нарушения на пикочните пътища или бъбреците, нуждите от храна на котката ще се различават. В такъв случай, най-добре е да се консултирате с ветеринарен лекар.
  5. Вашата котка се нуждае от вода. Това е особено вярно за котки с бъбречни проблеми, запек и диабет.

 

Източник:  http://invest-news.eu/