Започва учебната 2015/2016

Започва учебната 2015/2016


Днес е 15 септември. Един от най-големите празници за българското образование. Днес започва новата учебна година.

За пръв път училищния праг ще прекрачат  64 841 първокласници. Общо 757 969 ученици ще се обучават през текущата учебна година. За доброто им възпитание и образование ще се грижат 68 891 хиляди учители.

Всички 2564 училища в страната са в състояние да посрещнат учениците си.  В 57 от тях текат ремонтни дейности, но сградите могат да посрещнат ученици.

Учениците от ПМГ Казанлък също ще се радват на обновена и самостоятелна сграда. Те ще започнат учебната година в сградата на ПГ „Иван Хаджиенов“, докато ремонта на рухналата тяхна сграда продължи. Преди няколко дни специалисти строители приключиха с експертизата за срутването, като се очаква причината скоро да бъде оповестена.

В повечето училища първия звънец удари в 10 часа.  В случаите когато 2 училища си поделят 1 сграда откриването на учебната година за школото което ще започне втора смяна ще бъде от 13 часа

Въпреки трудностите в българското образование и спешната нужда от реформи, въпреки липсата на добре квалифицирани преподаватели новата учебна година носи радост и надежда за всичски ученици.

Тази година за пръв път от 25 години ще бъде открито ново училище в София. Това ще направи лично кмета Йорданка Фандъкова, която е учител по професия. Новото школо е в село Герман.

От МОН увериха, че навсякъде са осигурени безплатните учебници за учениците до 7 клас и няма да има проблеми в това отношение.

На добър път ученици!

Успешна учебна година!