Започна кандидат-студентската кампания в СУ

Започна кандидат-студентската кампания в СУ


Днес на 22.03.2015г започнна тазгодишната кандидат-студентска кампания в най-старото висше учебно заведение в България – Софийски Университет „Св. Климент Охридски“.

Първата сесия от изпити започна с изпита по математика второ равнище, който се проведе от 9 часа сутринта и продължи 4 часа. В него желаещите да учат в „Алма матер“ трябваше да решат осем задачи по матемакита които включват учебния материал, включен в учебниците за профилиана подготовка. По време на изпита могат да се използват единствено син химикал, молив, пособия за чертане и справочник с формули по математика издаван специално за изпита от Факултета по математика и информатика.  На жребий проведен малко преди изпита, бе изтеглена тема номер 2.

Следобед, изпитната сесия продължи с писмения изпит по журналистика. В него кандидатите трябва да покажат цялостни умения за създаване на смислен текст по зададена тема. Времето за работа е 3 часа. Този път зрелостниците трябваше да работят върху темата: „Свестните у нас считат за луди“, която е цитат от стихотворението „Борба“ на Христо Ботев. Другите теми подготвени от комисията бяха: „Високи води “ и „Парите на хората“. На изпита са се явили около 500 кандидат-студенти.

Изпитите се провеждат в сградата на Ректората, както и в сградата на Факултета по химия и фармация.

Следващата неделя ще се проведат изпитите по Математика първо равнище, Физика и Философия.