Ваня Орманова от Военноморското училище е „Студент на годината”Късно снощи министър председателят Пламен Орешарски връчи приза „Студент на годината“ на възпитаничката на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ – Ваня Орманова.

„Винаги да се гордеете с униформата, която носите“, пожела министър-председателят на Ваня.

Наградата която получи лично от премиера студентката е стаж във министерски съвет. Той и обеща, че ще има възможност да се запознае с работата във всяко едно от министерствата в страната.

„Да сте добър студент е нещо хубаво, но още по-хубаво е да имате успешна реализация, което искрено ви го пожелавам“, заяви Орешарски на студентите присъстващи на церемонията. той им пожела весело изкарване на предстоящия студентски празник и също така успешно приключване на зимната сесия.

Министър Ангел Найденов връчи наградата в категория „Сигурност и отбрана“. Тя бе отредена на Костадин Недев – курсант от трети курс в специалност „Летец-пилот“ на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.
Министър Найденов му пожела успешна бъдеща професионална кариера на летец-пилот във Военновъздушните сили и го награди с реплика на меча на Хан Кубрат.

Наградата „Студент на годината“ е учредена по инициатива на делегатите в общото събрание на Националното представителство на студентските съвети през 2006г, като първата такава е връчена същата година. Конкурсът цели всяка година да бъдат отличени най-изявените студенти в родните университети. Конкурсът също популяризира постиженията на българските студенти пред обществеността, удостоявайки студенти от всички области на образованието.