Турнир по математика – „Четирите града“На 23 Ноември в град Ямбол се проведе най-старото математическо състезание у нас – “Четирите града”. Първоначално то е възникнало преди повече от 40 години, като турнир по математика в който участват ученици от Ямбол, Сливен, Стара Загора и Казанлък, но през последните години турнирът разшири своята география и в него участват ученици и от други градове, като в тазгодишното издание се включиха ученици от Бургас, Пловдив, Варна и Свищов.

Турнирът се провежда за ученици от 5 до 12 клас, като всеки участник се явява индивидуално. Времето за решаване на задачите е 3 часа. Състезанието се състои от 4 задачи. Първите три могат да се решат със знания от второ равнище на учебния материал, а четвъртата е на ниво извънкласна потготовка по математика за съответния клас.

Председател на журито подготвило състезателните теми е проф. Иван Тонов.

Резултати от състезанието: Резултати

ЪПДЕЙТ 25.10.2013

Резултати от състезанието + наградени участници + резултати от състезанието за 9 клас: Резултати

Освен първо, второ и трето място, за което състезателите получават грамота и медал, организаторите са предвидили и награди – първа втора и трета премия. Първа премия получават ученици, които са постигнали резултат в първите 10% от участниците. Втора премия получават ученици, които са постигнали резултат в първите 15% от участниците. Трета премия получават ученици, които са постигнали резултат в първите 25% от участниците.

За ученици които са получили 10 точки(максимален брой) на някоя от задачите, но не са спечелили някоя от по-горе описаните награди се предвижда грамота за „Поущрение“.