Студ скова училищата в страната

Студ скова училищата в страната


Ученици масово се оплакват от ниските температури в училищата в страната.

Много от училищата в страната осъмнаха с извънредно ниски температури в класните стаи. След като не бяха използвани през почивните дни сградите изстинаха и температурите в на места паднаха дори и под необходимите за провеждане на учебни часове 18 градуса. Учениците влизат масово с якета и връхни дрехи в час, от студа се оплакват и преподавателите. Най-трудно е на най-малките ученици. На места в стаите се включваха електрически печки, но в повечето училища не беше възможно да се осигури такова отопление или ако се осигуряваше, то стигаше само за учениците от начален етап.

Директорите казват, че не могат да направят нищо, защото зимата ги е изненадала и нямат готовност да осигурят парно отопление, а и казват, че бюджетите са твърде ниски и парите няма да стигнат, ако отоплението започне от октомври.

Медицинските лица в училищата, пък предупредиха, че това ще увеличи и без друго високия брой на ученици и преподаватели отсъстващи поради респираторните заболявания, които зачестиха напоследък.

Някои ученици настояха дори и за дървена ваканция, щом няма възможност за отопление, но от здравните инспекции уведомяват, че това няма да се случи.

Метеоролозите пък успокояват, че се очаква затопляне което ще започне още от днес.