Скандал! Учебната година в Ловеч започна с чалга

Скандал! Учебната година в Ловеч започна с чалга


В интернет нашумя видеозапис, който показва как учебната година в Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги в Ловеч бива открита с ученическо изпълнение на най-новия хит на поп-фолк изпълнителя Азис. От училището се оправдават, че записа е направен час след официалната церемония.

 

На записа, който можете да откриете в интернет, но умишлено няма да публикуваме в сайта Obrazovani.info, тъй като смятаме, че такъв тип изпълнения нямат място в училищен двор, а още повече на училищни тържества, се вижда, как ученик изпълнява песен на Азис под музикалния съпровод на свои ученици. Видеото е публикувано от учителката Мария Лилова, която е директор на помощно училище Васил Левски в Ловеч. Тя заедно със свои ученици е била специален гост на откриването на учебната година в гимназията.

В интервю за Нова Телевизия тя уточни, че клипчето е направено от нея и целта му е била то да остане в личния архив на изпълнителите – ученици от гимназията. Изпълнението е било направено около час след края на официалната церемония, където същите ученици изпълнили народни песни. Публикуването в интернет било грешка, тъй като вместо да го изпрати с лично съобщение до ученика който пее, тя го направила публично достояние. Лилова заяви, че дълбоко съжалява за случилото се.

Тя категорично потвърди, че изпълнението е станало около час след края на официалната церемония. Учителите от гимназията също заявиха твърдо, че не биха допуснали такова нещо в официалната програма. Те споделиха, че ученикът направил изпълнението в 10 клас на тяхната гимназия и е много талантлив. Самият той, заедно с останалите участници в клипа пожелали да участват в тържествената програма, като в нея изпълнили няколко популярни народни песни. Музикалните инструменти на които те свирят били тяхна лична собственост, както и част от озвучителната  техника. Ученикът много харесвал песните на поп-фолк изпълнителя и решил да се възползва от създадената за празника сцена, като след края на тържеството изпълнил най-новия му хит.

Още с публикуването на клипа интернет полудя по темата. Заваляха безбройни коментари осъждащи случката.

От Регионалното управление по образованието в Ловеч коментираха, че тече проверка по случая и ако наистина подобно изпълнение е било част от програмата за откриването на учебната година, ще накажат виновниците.