Разликите между синтетика и естествени материали при възглавниците и юрганитеВъзглавниците и юрганите с произход от птици, като патици и гъски са много надеждни и удобни. Техният пух съдържа почти триизмерна, мека и просторна структура, и много фибри. В допълнение към функцията им да затоплят тялото по време на сън, те абсорбират отлично влагата.

  • Завивките от люспи на влечуги са двуизмерни, но предпазват от различни атмосферни влияния. Те са идеални за възглавниците за подкрепа на врата, тъй като, ако се прилага натиск към тях, се опитват да се върнат към тяхната оригинална форма.
  • Завивките и възглавниците от пера изпълняват функция на поддържане на тялото топло, защото поддържат температурата на въздуха, така че тялото е лесно да се нагрее. Друго голямо предимство е, че те поглъщат влагата от тялото, по начин, по който и най-качествените синтетични материали не могат.

 

  • Най-добрите пух и пера имат много дълъг живот. Дори, ако искате да изперете завивка или възглавница, се изисква минимална поддръжка, за да се запазят полезните й свойства.
  • Най-добрите и качествени пера се добиват от възрастни патици или гъски. Някои хора смятат, че висококачественият пух се съдържа само при живи патици и гъски, но ние не сме съгласни с тях. Скубане на живи животни, отглеждани при жестоки условия, за да се използват за производство на продукти, е абсолютно антихуманно и противозаконно. При покупка на възглавници, проверете силата на зареждане, защото тя говори много. Мощността на попълване показва колко въздух е в пълнежа.
  • Високата здравина на възглавници и завивките с пух и това колко са обемисти може да се покажат в уеб резултата. В най-добрия възможен случай – и топлоизолацията. Колкото повече смесен пух включва завивката или възглавницата, толкова е по-ниска мощността на зареждане и по-тежък е лайнера. Поради това не може да се съди единствено по теглото на юргана, каква е неговата способност за топлоизолация. Например, 11V мощност зарядно при 500 грама, тежащ юрган може да изолира по-добре от един 1200 грама с зареждане мощност 4V.

 

Източник: http://spalno-belyo.com