Предимства и недостатъци при използването на черния цвят в декора на банятаЧерният цвят често пъти е несправедливо подценяван, когато става дума за обзавеждане и декорация на жилището. И за да поправим това, ще ви запознаем с някои съвети от професионалистите и ще ви предложим свежи идеи за създаване на оригинални и стилни дизайни с помощта на черния цвят.

Ето за какво е добре да помислите, ако сте решили да включите черното в интериора на вашата баня: Този цвят дава възможност за създаването на уникални решения в дизайна, но в повечето случаи е добре да се използва само като допълнение, а не като основен цвят.

В комбинация с други цветове, черното изглежда прекрасно и в зависимост от нюанса, с който е съчетан, създава различни впечатления. Така например, ако е черното е съчетано с червен цвят, получената комбинация добавя дълбочина и драматизъм. Изборът на бяло и черно внася уникално усещане за стил. Черно и зелено също е едно много хармонично решение, прекрасен избор, ако искате да добавите повече свежест в декора на банята. Лилаво, съчетано с черно, придава аристократизъм. А що се отнася до черно и розово, използвайте го, ако искате да добавите повече нежност и романтика.

Разбира се, употребата на черния цвят в банята, трябва да бъде разумна. Не прекалявайте с приложението му, тъй като има опасност да затъмните помещението дотолкова, че да изглежда неуютно и мрачно. За да не поемате излишни рискове в това отношение, най-добре използвайте черния цвят в съотношение едно към три, спрямо този, с който възнамерявате да го комбинирате. Ако сте избрали да декорирате банята с черни керамични плочки, тогава трябва останалия декор да е в различен цвят и помещението ще придобие очарователен вид.

Сериозен недостатък на иначе толкова луксозно изглеждащите черни керамични плочки в банята е обаче това, че лесно се замърсяват от пръските вода и трябва да се почистват редовно след всяко вземане на душ или вана.

Източник: Списание за банята – banya-bg.com