Повече прагматичност в образованието, поиска Орешарски, на откриването на учебната година в Лесотехнически университет.Заедно с регионалния министър, премиерът Пламен Орешарски откри академичната учебната година в Лесотехническия университет в София.

Министър – председателят похвали старанието на университета да създава среда която подпомага развитието на предприемчивостта у студентите и призна, че българското образование се нуждае от повече прагматичност и сподели, че ще работи заедно с целия кабинет в тази насока.

„Радвам се да отбележа, че след няколко месеца упорита работа и въпреки че започнахме от нулата, сме на път да извоюваме европейски средства за България специално за образованието за следващия програмен период до 2020г.“, заяви гордо премиерът Орешарски.

Заедно с министър Терзиева той откри новия библиотечен информационен център към Лесотехническия университет.

„Библиотеката е един от измерителите за развитието на университетите“, коментира министър-председателят. „Някога като зам.-ректор на УНСС отговарях за библиотеката в университета. Това, което видях тук, ме впечатли силно“, допълни премиерът.

В библиотеката на универиситета е направен основен ремонт, закупена нова литература(терминологични речници, научна литература), въведени са най-модерни технологии, създаване на достъп за хора с двигателни затруднения.