Посещение във Варна на министър КлисароваМинистъра на образованието и науката проф. Клисарова посети град Варна, за да присъства на честванията по повод 71 години от кончината на Никола Вапцаров във Висшето военноморско училище кръстено на негово име.Освен нея на церемонията присъстваха министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и министъра на отбраната Ангел Найденов. Официални гости бяха още депутатите от област Варна, кметът на града Иван Портних, областният управител Иван Великов, председателят на ОбС Иван Луков, висши военни от града и всички роднини на убития заради политическите си виждания поет.

След края на церемонията тя коментира и исканията на синдикатите, като според нея до стачни действия няма да се стигне. Тя се надява в новия бюджет да успее да постигне финансиране за образованието в размер на 5% от БВП. “Ще направим оптималното, което е възможно за държавата”, допълни тя.

Също така проф. Клисарова разкри че министерството работи върху промяна с цел оптимизацията на делегираните бюджети, като финансирането на училищата няма да става само на брой ученици, а ще има и други начини за финансиране на училищата. Тя добави, че в момента се разглеждат възможностите за запазване на паралелките с по-малко от 18 ученици.