По какъв начин да нанасяме парфюма, за да има по-дълготраен ефект?Парфюмите, както всяко друго нещо, свършват бързо, ако не се използват правилно. След проведено проучване се оказва, че голяма част от потребителите не знаят как да нанесат правилно парфюма.

Повечето споделят, че просто пръскат на случайни места от тялото без да се замислят нито къде пръскат, нито за използваното количество. Ако и вие сте използвали този начин, то определено тази статията ще ви помогне.

Ще разберем кои са местата от тялото, където ароматът ще се запази най-дълго и ще се усеща през целия ден. След като привикнете към правилната употреба ще забележите промяната. Не само че парфюмът няма да свършва толкова бързо, но ще усещате неговото ухание през целия ден.

  1. Има ли значение кога нанасяме парфюма?

Мнозина допускат тази грешка волно или неволно и дори не знаят, че я правят. Най-голяма ефективност ще имате от парфюма веднага след баня. Тогава всички пори са отворени и много по-лесно ще приемат аромата. Така той ще може да се разпространи по цялото тяло.

След като използвате парфюма след баня изчакайте няколко минути преди да се облечете. Дайте време на аромата да се слее с тялото ви.

  1. Къде да нанасяме парфюма?

Всички сме запознати с метода „облак от парфюм“. Пръскаме пред себе си от уханието, а след това влизаме в образувалия се облак. Да, това върши работа, но има много по ефективен начин, по който да разпределяме парфюма.

Слагайте го на ключови места, където кръвообращението е най-силно. Така дори с малко количество ще постигнете невероятни резултати. Такива места са зад ушите, ключиците, лактите, зад коленете, пъпа и китките. Ако впръскате там уханието ще се разпространи много по-бързо, отколкото на случайни места.

Специална хитринка за дамите, с която определено ще завладеят мъжкото сърце. Благодарение на феромоните, които излъчва косата мъжете се влюбват много по-бързо. Точно затова при прегръдка господата с удоволствие вдишват от аромата на дамата.

Впръсквайте в косите си от любимия парфюм, като по този начин мъжът до вас винаги ще го усеща. Правете го от разстояние, защото съдържащият се алкохол изсушава и уврежда косъма. Друг начин е да напръскате четката си за коса. Преди да се срешете изчакайте няколко минути, за да изветрее алкохола. Така ще дарите и косата си с прекрасен и неповторим аромат.

Смятате, че това не е достатъчно? Има и друг начин, по който да принесете аромата по цялото тяло. Вземете лосион без никакво ухание и сложете няколко капки от парфюма. Така ще се насладите на мекотата от лосиона и аромата от парфюма.

  1. Има ли значение сезонът и какъв парфюм използваме?

Парфюмеристите съветват да използвате по-леки и свежи аромати през лятото. Все пак носим сравнително по-малко дрехи и дори с едно впръскване ще ухаем цял ден.

Докато през зимата е точно обратното. Облекли сме купища дрехи и ще се наложи да ползваме парфюм със силен аромат, за да се усеща и да бъде дълготраен.

Ако пък имате любимо ухание целогодишно, не спазвайте този принцип. Единственото, което трябва да направите е да използвате малко повече през зимата, за да усещате уханието през целия ден.

Вече знаете как да използвате парфюма си по най-правилния начин. Следвайте стриктно съветите и ще останете доволни от резултатите.

Гарантираме ви! Източник: stemago.com