Обявиха кои учебници за 1 и 5 клас преминават в следващ етап на одобрение

Обявиха кои учебници за 1 и 5 клас преминават в следващ етап на одобрение


От МОН обявиха кои учебници по новия учебен план за първи и пети клас преминават първия етап на одобрение.  Одобрените издания ще бъдат разпратени до дни сред учителите в страната които ще трябва да издадат становища дали те са подходящи за учениците или не.

Пълният комплект помагала на 2 от издателствата бе изцяло одобрен. Останалите ще трябва да преработят част от предложените варианти на учебници.

Освен хартиените копия на учебниците се оценяват и техните варианти.

Резултатите от втори етап на одобрение трябва да станат ясни след 26 януари 2017г. Преподавателите които трябва да ги оценят ще трябва да го направят до 23 януари 2017г.

Преиздаването на учебниците за първи и пети клас се наложи, тъй като учебните програми за тези два випуска бяха променени и влязоха в сила от настоящата учебна 2016/2017 година. За съжаление промените влязоха в сила твърде късно и тази година учениците се обучават по учебниците предвидени за старата учебна програма. Изключение правят учебниците по история за 5 клас, които бяха изцяло преработени през лятото с усилията на всички автори и издателства.

 

Купете и продайте учебници в онлайн борса http://obrazovani.eu