Няма да препечатват сгрешените учебници за 3-ти клас.Служебният министър на образованието и науката Румяна Коларова след заседанието на Министерския съвет в сряда обявеи, че авторите на скандалния учебник ще се заемат с корекцията му. Стана ясно, че в издателството са създали организация за отстраняване на неточностите, но учебникът няма да бъде отпечатан наново, а грешните броеве изтеглени, а грешките ще бъдат отпечатани на листче, което ще се раздаде на учениците използващи въпросното помагало.

Стана ясно, че още през март инициативен комитет е сезирал МОН за неточности в учебниците. Obrazovani.info също загатна за проблема чрез форума на сайта, но истинска масовост проблема получи след репортаж на БТВ.

Авторката на учебника не успя да отговори на въпроса колко е точния брой на учениците използващи учебника и заяви, че е номално във всяко издание да има неточности, а в това те „не са толкова много“.

Най-известни станаха грешките в уроците за цар Симеон I и за Васил Левски, като според учебника цар Симеон Велики е водил дълги войни, но те не са имали важен ефект в българската история, а Васил Левски е бил заловен от полицията.