Няколко идеи за освежаване на банята

Няколко идеи за освежаване на банята


Можете да освежите и обновите банята си лесно и евтино, като не променяте само всички компонента от помещението. Ето няколко идеи в тази насока:

Придайте нов вид на ваната като боядисате нейната външна част в нов цвят с боя, подходяща за материала.

Можете да промените интериора като облицовате само долната част от стената  или само най- мокрите части около душа с фаянсови плочки. Така хем ще намалите разходите си за материал, хем ще създадете интересен и несиметричен дизайн.

Понякога дори и смяната само на няколко детайла може да промени цялостната визия на интериора. Затова може да смените старите дръжки по шкафчетата или да ги пребоядисате в нов по- ярък цвят.

Изберете основните елементи в банята в бял цвят. Те са по- евтини от цветните, заради масовото им призводство. А цвят може да внесете чрез ярки декорации и цветни аксесоари като поставки за четки, сапунерки, кърпи, закачалки и т. н.

Един от най-лесните и евтини начини да освежите банята си е да боядисате стените.  За целта ви е необходима специална боя за мокри помещения. Може да съчетаете райета в морско синьо и неутрални цветове, но и каквото на вас ви харесва и по този начин да създадете интересен дизайн.

Ако тръбите в банята са олющени или имате някаква част или други предмети, които не искате да се виждат, може да ги скриете с  елегантна и красива завеса. По този начин създадете усещане за подредена и по- уютна баня.

Старите вратички на шкафчетата може да замените с огледални повърхности и така ще придадете визуална илюзия за повече простор.

Гъвкавите и многофункционални мебели за баня са предпочитани при всяко обзавеждане . Ако имате стар шкаф, пребоядисайте го и подредете върху него кърпи, аксесоари или други принадлежнсоти.  По този начин шкафът ще има не само функционална роля, но и декоративна.