Научете как успешно да комбинирате дрехи и обувкиМоже да ви се стори невъзможно, но дори и най-добрите стилисти понякога извършват грешки при комбинирането на дрехите и обувките си. И това не е чак толкова фатално, просто е нужно да се знаят някои важни подробности относно тях, за да бъдем по-уверени и да не ставаме за смях.

Всички сме наясно, че двете неща се допълват и няма как едното да бъде успешно, ако не е съгласувано и сравнено с другото. Затова е важно да се внимава при избора на всяко едно от тях.

Ако сте на шопинг и търсите дамски обувки на висок ток, помислете за какво точно ви трябват.

Ако целта е официално мероприятие, на което роклята или панталоните ви са с камъни или мъниста, заложете задължително на изчистения, максимално опростен модел, за да се подчертае акцентът върху тях. Но ако сте привърженик на семплите облекла, то тогава спокойно можете да си купите такива с каквито желаете декорации и цвят по тях. Спортни обувки са изключително непретенциозни и улесняващи избора, тъй като тяхното предназначение е само едно и поради тази причина няма място за притеснения. Имате пълната възможност да си купите и най-ярките и шарени кецове. Те никога няма да ви поставят в неудобно положение, дори напротив – ще получите щедри похвали за тях. Дамските сандали от своя страна варират в разнообразни модели и видове, но по-голямата част от тях идеално подхождат и с официални рокли, и с къси панталонки и тениска, така че бъдете спокойни и продължавайте да ги разглеждате.

За съжаление, не така обаче седи въпросът с зимните дамски боти, тъй като поради техния много по-продължителен живот, трябва внимателно да бъдат обмислени. Все пак не може да си купите ярко оранжеви, шарени ботушки и да ги облечете с изискано, кожено палто от лисица, нали?! Затова ако попринцип връхните ви дрехи са по-строго елегантни, заложете на моделите на висок или нисък ток в тъмни цветове и максимално опростена визия, тъй като стилните якета и палта са абсолютно себедостатъчни. Но ако стилът ви е по-освободен и кежуъл, отлично би се съчетал с пухени или позлатени ботуши.