Кубична форма в банятаС напредването на технологиите в обзавеждането на банята, има различни иновации и нови насоки в изработката на всякакви детайли. Сега ще говорим за тези с кубичен дизайн. Това могат да бъдат душа, ваната, мивката и нейните смесители – и въобще, целия интериор на банята. На първо виждане, един подобен кубичен дизайн, може да ви се стори не толкова естетически изле направен, дори студен. Но трябва да погледнем нещата от различна гледна точка. С времето, формите на куб в интериора на вашата баня ще ви станат любими. Ще заобичате начина, по който са направени и как точно се вписват в банята

Кубичния стил означава форми от квадрат навсякъде, всичко за което се досетите. Формата на смесителя и дори кошчетата. При смесителите имате избор от броя дръжки – една или две, като те могат да бъдат разположени встрани и т.н. По този начин няма да има капки отгоре му. На пазара в България такива дизайнерски модели се продават навсякъде.

Щом стила на банята е кубичен, тогава защо и ваната да не бъде във формата на куб. Разбира се,тя може да бъде във всякакви геометрични форми. Но съобразно формата, най-лесна за монтаж е ъгловата вана, а и тя спестява най-много място. Важен детайл при нея е батерията също да бъде с форма на куб, за да сте в крак с модата.

Ако разполагате с достатъчно средства и държите на себе си, то хидромасажните вани за релакс са точно за вас. Те също се произвеждат в най-различни варианти. Ако сте избрали кубичния стил, вземете такава с форма на куб или поне заоблен куб. Така в домашни условия ще имате усещането че се намирате в СПА център.

Душ слушалки от висококачествени материали с интересни форми напоследък са хит, когато обзавеждаме банята. Почти всички те са направени от антиваровикови материали. Чрез специални дюзи водата се оттича лесно и не се задържа котлен камък. Душове с кубична форма и цветно LED осветление са много търсени на пазара. Стават за монтаж на всички смесители за баня.

И накрая- да не забравяме, за може би най-важната част от обзавеждането. Това са мебелите в банята – шкафове, рафтове, огледала. Всички те се предлагат в кубична форма. Остава само да си харесате , за да завършите вашата баня в кубичен стил изцяло.

Източник: http://mebeli-za-bania.com/