Кредит по време на майчинствоКакво представлява кредитиране по време на майчинство? По принцип всички банки и фирми за бързи кредити предлагат различни условия за теглене на заем от тях. Хора, независимо как са финансово могат да вземат кредит в зависимост от положението си. Стига те да отговарят на определение изисквания и условия. Съществува обаче една група от хора, която може трудно да вземе заем, колкото и да са разнообразни кредитните услуги на пазара. Това е групата на жените в майчинство.

 

За жалост тенденцията е такава, че банковите институции като цяло не отпускат заем на бъдещите майки. От една странажените в майчинство са с доходи по време на този период. За банките обаче от друга страна се смята, че тези пари са със статут на обезщетение. Това е валидно и за големите отпуски. Поради факта, че доходите не са по трудово правоотношение. Доходите на жените-майки, въпреки тяхната стабилност, не са признати от банките като семеен доход. По-скоро те се считат от банките за доходи за детето. Практически се оказва, че тези пари са на друг човек, но не и лични на човека, искащ кредит. Такава ситуация се наблюдава и при хора с телк или с наследствена пенсия. Парадоксалното е, че обезщетенията по телк облекчават значително техния притежател и то като помощ от държавата. За банките в същата тази държава обаче такъв човек е рисков заради непълната му трудоспособност. Това са неща, които не позволяват на хората да се възползват от кредит – било то потребителски и друг вид.

 

И все пак има възможност тези хора да получат кредит. Фирмите за бърз кредит могат да са решението за получаване на заем. А и възможността да се вземе заем през интернет за хора със здравословни проблеми е най-лесния и бърз начин. Сайтовете на фирмите имат кредитни калкулатори и всеки може сам да сметне какво, колко и как. Нужни са само доходи на месец, достатъчни за погасяване на кредита.

 

Източник: Sofiacash