Клисарова готова за преговори със студентитеПред БТВ Министъра на образованието съобщи, че е готова на преговори със студентите окупатори, но само що се отнася до техни искания с в областта на образованието.

Тя отново потвърди позицията си, че е крайно против студентските протести на територията на университетите. проф. Клисарова заяви, че е редно студентите да имат мнение и да го изразяват, но това трябва да става на място различно от университетите и това не бива да пречи на учебния процес. „Бях много тревожна през тези дни, вчера се успокоих, когато поискаха и промени в образованието”, допълни тя пред водещите на „Тази Сутрин“ по БТВ.

На въпрос относно възможностите за обявяване на нулева година в университетите проф. Клисарова успокои, че това едва ли ще стане, тъй като изгубените към момента дни могат да бъдат наваксани. Нулева година може да се обяви само от академичните съвети на университетите, като те трябва да вземат решение и как да се наваксат пропуснатите лекции.

Министъра на образованието наблегна отново на това, че образованието е приоритет на кабинета и пожела да разговаря със студенти освен на тема реформи и на теми свързани със изразходването на част от допълнителните пари за образование в новия бюджет. тя обяви че иска парите да бъдат изразходвани за повишаване на качеството на висшето образование. Тя отново изказа желанието си висшето образование да е по-силно свързано и със потребностите на бизнеса.

Проф. Клисарова призова всички студенти които имат искания за реформи в образователната система да заповядат във вторник 5.ноември във министерството на образованието и да изкажат исканията си.

Снимка: Нетинфо.