Какви работни места могат да предложат българските букмейкъриМоже да се каже, че дейността на съвременните букмейкъри е напълно автоматизирана. Специални програми се занимават със ставянето на коефициентите и внесените в тях промени, необходимата за играчите информация, която да се извежда на мониторите, както и финансовите изчисления, направени чрез електронни платежни системи. Всъщност, за стабилната работа на букмейкъра се изисква здрава, ефективна работа на персонала. Но въпросът тук е какви работни места може да предложи средностатистическият съвременен букмейкър?

Букмейкър-оператор

Колкото и да се развиват онлайн-залозите, наземните букмейкъри няма да загубят популярността си. Значи ли това, че професията букмейкър в традиционния си смисъл остава много актуална? Обикновено такава работа не изисква специални познания, умения и навици. Ако вие сте пълна нула в сферата на спортните залози, то тогава за няколко седмици интензивно обучение може да се превърнете в истински професионалист. Задачата на букмейкъра е изключително проста – отваряне и затваряне на елементите за приемане на залози, приемане на залагания, издаване на чекове и извършването на плащания. В този случай под професия „букмейкър“ се разбира нещо средно между касиер и администратор.

Специалист по Live залози

Отделна ниша за спортни залози е залозите в реално време. За това специалистът е много важно навреме да реагира на промените в коефициентите, да спре приемането на залози и да ограничи максималният размер на залозите. От само себе си, в тази работа помага и софтуер, но ролята на служителя не е по-малко важна.

Анализатор

Ако някои букмейкъри съставят коефициентите си чрез други ресурси, други предпочитат да съставят свои програми за спортни събития. Доста високоплатената работа изисква сериозни познания и умения в един или друг вид спорт. Статистиките на анализаторите в сериозните букмейкъри са много трудни. За обикновения човек разчитането им е невъзможна задача, а никой букмейкър няма да остави толкова важно нещо в ръцете на откровени аматьори.

Специалист по софтуер

Софтуерът – важният компонент в работата на всеки букмейкър. От умението на човека, който следи функционалността на софтуера, зависи успешността на букмейкъра сред играчите.

Освен това, букмейкърите също наемат и различен вид обслужващ персонал (адвокати, счетоводители, данъчни консултанти и дори чистачи).

Колкото и автоматизиран да е процеса на работа в букмейкърите, тези компании все пак имат нужда и от специалисти в онлайн-залаганията, програмисти, анализатори и всякакви такива умения.

Например, както при всички букмейкърски компании, така и в Efbet например се извършват огромни финансови процеси, така че въпреки някои автоматизирани процеси чрез специален софтуер, се изисква и намеса от специалисти във финансовата сфера.

Това най-общо казано са изискванията от всички кандидати за работа в съвременните букмейкъри, така че ако сте решили да се пробвате на работа в някои от букмейкърите в България, вече имате обща представа за това какви умения ще се изискват от вас.

Източници:

Информация за сайта на Efbet.com: http://betenemy.com/efbet/
Как се става букмейкър в България: http://eurofootball.bg/new_/bookmakers.php?v=how
Работни позиции към Сити Казино Груп: http://www.jobs.bg/company/144454