Как да се подготвим за първия учебен ден?

Как да се подготвим за първия учебен ден?


Както всички хубави неща, и лятото свършва много бързо. Докато се усетиш и хоп – дошла е пак учебната година. Знаем, че не е справедливо, че нито сте се наиграли, нито сте си отпочинали, нито сте се налудували и купонясали… Даже още по-трагично: сигурни сме, че сте имали огромно желание да прочетете всички онези книги от списъка, да изрешите всички задачи по математика от оня сборник, но… някак все е имало по-спешни работи, и не сте успели.
Е, ако все пак трябва да поговорим сериозно за началото на учебната година, може би е хубаво да намерите малко време в оставащите дни, за да си помогнете в тази насока. Скучните по дефиниция книги от задължителната програма по литература, понякога се оказват изненадващо интересни и увлекателни. Необходимо е само човек да започне, да издържи първите N страници, и… Опитайте! Знаем, че е далеч по-интересно с компютъра и телефона, но четенето на книги, освен, че е полезно може да бъде и вълнуващо.
Ако сте забравили, точно сега му е времето и да си огледате всички стари учебници. Много от тях няма да ви трябват повече, а няма да е лошо да изкарате някой лев, предоставяйки ги на зажаднелите за знания дребосъци, които идват след вас.
Разбира се, същото трябва да направите и вие – помислете и потърсете необходимите ви учебници, помагала и тетрадки за новата учебна година. Със сигурност в момента имате повече свободно време от родителите си, така че – помогнете им в това отношение!
А какво ли стана с раницата, която с облекчение захвърлихте в края на юни? Дали не беше взела да се къса? Дали не трябва да си потърсите нова?
Най-важното обаче е да се настроите психически за първия учебен ден. Няма нищо фатално в това, че ваканцията свършва! Има няма два – три месеца и ще дойде друга. А и училището си има добри страни – ще се видите с любимите си съученици, ще си споделите най-яките преживявания от лятото… Много от вас ще се изненадат колко са пораснали само за няколко месеца връстниците им. Как гласовете на момчетата са започнали да стават някак по-дрезгави, а погледите на момичетата – някак по-различни.
Това е. Училището също е купон!

Автор: hmpred